EUFOR iz vazduha nadgledao vežbu policije RS na Jahorini, Lukač tvrdi da za tim nije bilo potrebe 1Dragan Lukač; Foto: RTRS

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je avion EUFOR-a iz vazduha nadgledao vojnu vežbu pripadnika MUP RS na Jahorini, zbog čega nije dignut drugi helikopter policije RS, kako je to bilo predviđeno taktičkom vežbom.

„Imali ste priliku da vidite da se pojavio EUFOR-ov avion, koji je nadleteo pet, šest puta okolo. Zato nismo digli drugi helikopter, da ne bi napravili neku incidentnu situaciju“, kazao je Lukač novinarima.

On je ocenio da nije bilo potrebe da EUFOR nadgleda vežbu policije RS iz vazduha, jer su na Jahorini prisutni predstavnici EUFOR-a.

„Mi aposlutno ništa ne krijemo i sve što su mogli da vide iz vazduha mogli su da vide i ovde na zemlji“, kazao je Lukač.

MUP RS je danas izveo taktičke vežbe na Jahorini i na području Mrkonjić Grada, simulirajući sprečavanje krijumčarenje migranata.

U vežbi su učestvovali i pripadnici Žandarmerije RS.

Zbog održavanja vežbe juče je reagovao predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić, koji je o tome obavestio zamenika američkog državnog sekretara i specijalnog izaslanika predsednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabirela Eskobara.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.