Hrvatska počinje projekat skuplji od Pelješkog mosta - železnica na kojoj se gradi 21 most i vijadukt, 113 km tunela... 1Foto: Shutterstock

Realizacija najvećeg infrastrukturnog projekta u istoriji moderne Hrvatske počela je juče potpisivanjem ugovora o modernizaciji i gradnji prve deonice železničke pruge Zagreb – Rijeka. Svoj su potpis u četvrtak u Karlovcu na njega stavili predsednik Uprave Hrvatskih železnica Ivan Kršić i direktor Strabaga Veljko Nižetić.

Reč je o deonici Hrvatski Leskovac – Karlovac, dugačkoj 44 kilometra, a vrednost ugovora je 1,7 milijardi kuna bez PDV-a.

Kako Jutarnji list doznaje, ovih bi dana trebalo da bude biti izdata i građevinska dozvola.

Prema najavama, gradnja deonice trebala bi početi oktobra, istovremeno na tri lokacije, a rok za završetak radova je 30 meseci.

Ukupna vrednost projekta je 2,7 milijardi kuna.

Evropska komisija još je pre dve i po godine odobrila sufinansiranje ovog projekta sa 85 posto sredstava, ali gradnja počinje tek sada jer se odabir izvođača zbog 14 žalbi protegao na skoro dve godine.

Radovi obuhvataju rekonstrukciju postojećeg i gradnju novog kolosijeka, rekonstrukciju nekoliko postojećih kolodvora i stajališta, ugradnju novih signalno-bezbednosnih uređaja itd.

Rekonstrukcijom postojećeg i gradnjom drugog koloseka ova će deonica biti osposobljena za najveću dopuštenu brzinu 160 km/h, izuzev na području Mavračića, Jastrebarskog i Karlovca, gdje će ona biti 120, odnosno 140 km/h zbog prostornih ograničenja.

Pruga Zagreb – Karlovac deo je projekta gradnje nizinske pruge od Rijeke do Botova na granici s Mađarskom, pa je njegov najsloženiji i najskuplji deo.

Procenjuje se da bi modernizacija i gradnja celokupne pruge od Zagreba do Rijeke mogla biti završena 2035. godine, a procenjen trošak tog poduhvata je oko 2,8 milijardi eura.

Osim deonice Hrvatski Leskovac – Karlovac, reč je o dionicama Karlovac – Oštarije, Oštarije – Škrljevo i Škrljevo – Tijani – Rijeka.

Najsloženiji i najskuplji deo je od Karlovca do Rijeke, na dužini od 110,5 kilometara.

Pruga prolazi izrazito složenim terenom pa se na delu od Karlovca do Rijeke planira gradnja č21 mosta i vijadukta, 19 tunela i galerija.

Koliko je projekt složen, najbolje govori podatak da je od 120 kilometara pruge, čak 69,5 kilometara u tunelima, vijaduktima i mostovima.

Ukupna dužina tunela bit će 56,7 kilometara.

Kako će iz bezbednosnih razloga svaki od njih imati dve cevi, prokopaće se ukupno 113,4 kilometra tunela!

Najznačajniji su tuneli koji prolaze kroz planinski masiv Kapela, dugački 9,3 i 14,5 km, a najduži vijadukt Tounjčica dugačak je 2,3 km.

Najteža deonica ove pruge je ona od Oštarija do Škrljeva, koja uključuje i 72,2 kilometara deonice Skradnik – Drežnica – Tijani, koja se nastavlja na deonicu Karlovac – Skradnik.

Na tom delu gradi se nova dvokolosečna pruga.

Procenjena vrednost gradnje nove pruge od Skradnika do Tijana je čak 1,6 milijardi evra, a troškovi za dionicu od Karlovca do Skradnika procenjuju se na oko 660 milijuna evra.

Za deonice Karlovac – Oštarije i Oštarije – Škrljevo u toku je priprema studijske dokumentacije, a za dionicu Škrljevo – Tijani – Rijeka u završnoj je fazi izrada glavnih projekata pa bi konkurs za izvođača radova mogao biti raspisan početkom sledeće godine, kao i konkurs za deonicu Karlovac – Oštarije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.