Hrvatski ministar Davor Božinović: Policija će istražiti okolnosti smrti novinara Indexa Vladimira Matijanića 1Foto: HTV/HRT

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je danas da će i policija istraživati okolnosti smrti novinara Indexa Vladimira Matijanića.

„Policija se uključila u događaj na osnovu saznanja iz pisma koje je objavljeno o okolnostima smrti Matijanića. Sada predstoje konsultacije s Državnim tužilaštvom da se proceni ima li elemenata krivičnog dela“, rekao je Božinović za Index.

On je dodao kako će policija svakako uzeti u obzir i nalaz inspekcije koja je već najavljena iz Ministarstva zdravstva, koje će obaviti stručni deo istrage.

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je ranije za Index kako je pokrenuta istraga vezana za smrt novinara Vladimira Matijanića.

Andrea Topić, novinarka Indexa i životna partnerka preminulog Matijanića, objavila je hronologiju događanja u kojoj je otkrila niz propusta kako hitne medicinske pomoći tako i osoblja KBC Split.

Dva sata pre smrti ekipa hitne medicinske pomoći objašnjavala je kako je reč o normalnim simptomima kovida i nije ga htela hospitalizovati. Dva dana ranije, Matijanić nije bio primljen u KBC Split, a rečeno mu je kako je u Hrvatskoj nestašica leka za sprječavanje težih posledica kovida koji daju pacijentima kao što je on, naodi Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.