Ivo Sanader postao šef zatvorske biblioteke 1Foto: EPA/ANTONIO BAT

Dnevniku Nove TV potvrđeno je da je Ivo Sanader, bivši predsednik Vlade, postao šef zatvorske biblioteke u zatvoru Lipovica. Nije zaposlen, već i dalje zatvorenik, ali je zadužen za kulturno uzdizanje zatvorenika. Sanader je iz Remetinca prebačen u Lipovicu i sada se njegova obrana nada da je to prvi korak ka slobodi.

Zbog uzornog ponašanja, ali i narušenog zdravlja, bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader više se ne nalazi u Remetincu, prenosi N1.

“Gospodin Sanader se već par mjeseci nalazi u Kazneno-popravnom domu Lipovica. To je poluotvoreni zatvorski sustav, a sada se nalazi u bitno boljim zatvorskim uvjetima nego što je bio prethodno”, objasnio je njegov advokat Čedo Prodanović.

U Lipovici kaznu služi 80-ak osuđenika koji borave u sobama koje su u proseku površine od 20 kvadrata, a bivši premijer svoju deli s cimerom. Zatvorenici imaju stalnu medicinsku negu – lekara i dve sestre – i brojne druge pogodnosti, piše Dnevnik.hr.

Protiv njega se vodilo pet postupaka

“To je u biti zatvor koji nije zatvor. Preko dana se oni slobodno šeću po tom kompleksu, popiju kavu, prime posjete. To je neki zatvor po mjeri čovjeka”, rekao je Prodanović.

“Ja sam bio kod njega jednom tad još to nije radio, ali očito je da je tamo zadužen da vodi brigu o kulturnom uzdizanju zatvorenika”, napomenuo je Prodanović te dodao da nikada nije klonuo duhom, iako je iza rešetaka proveo gotovo deceniju.

“On je čvrst, on je izdržavao puno teže uvjete, tako da tek sada nema problema. Naravno da prati politiku, ali nismo se bavili previše s politikom”, ispričao je.

Objedinjenom presudom za afere Fimi Media, Planinska i INA-MOL, Sanader iza rešetaka mora provesti ukupno 18 godina. Protiv njega se vodilo pet postupaka, od čega je u dva pravosnažno oslobođen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari