Janša: Čestitam relativnom pobedniku 1Foto: EPA-EFE/ ANTONIO BAT

Predsednik Slovenačke demokratske stranke (SDS) Janez Janša kritikovao je medije navodeći su krivi za nedovoljan rezultat njegove stranke na izborima u Sloveniji, ali je i istakao da su kao stranka popravili ostvareni rezultat u odnosu na prošle izbore.

„Prebrojana je velika većina glasova i rezultati su jasni. Na početku želim da zahvalim svim glasačima koji su glasali za SDS, našim ekipama kojie su puno radile za vreme kampanje, želim zahvaliti i koalicionim partnerima. Rezultati su takvi kakvi jesu. Čestitamo relativnom pobedniku. Naravno, glasovi su tešnji nego što su bili u početku. Rezultat je takav kakav je i daje uvid velike izlaznosti. Želeli bismo takvu izlaznost i na drugim izborima“, kazao je Janša, prenosi N1.

On je dodao da „relativni pobednik“ na osnovu ostvarenih rezultata ima priliku da sastavi Vladu na čvrstim temeljima, kao i da će moći mirno da vlada.

„Bili smo tvrdi borci s rezultatima koji su vidljivi, ali nisu bili pozdravljeni od slovenačkih medija, što je takođe uticalo na rezultate izbora. Ovo su najbolji rezultat naše stranke u istoriji. Povećali smo broj glasova koje smo dobili, dobili smo mnogo glasova u područjima gde pre nismo“, dodao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari