Kolašinska policija privela je sedam Podgoričana, zbog omalovažavanja i ometanja policijskih službenika. Navodno, kada je policija krenula da uruči prekršajne naloge vozačima dva nepropisno parkirana vozila u Ulici 13. jula, osobe koje su bile u tim vozilima omaložavali su ih, a jedan vozač je pokrenuo auto i udario dežurnog starešinu retrovizorom.

Više od deset prijatelja privedenih trenutno su ispred kolašinskog Odjeljenja bezbednosti, javljaju Vijesti pozivajući se na nezvanična saznanja o incidentu.

Neki od njih su rekli da je policija „neprofesionalno postupila“.

Kako Vijesti nezvanično saznaju policajci su bili priniđeni da upotrebe i biber sprej.

Privedeni su bili u grupi Podgoričana, koji su učestvovali u džipijadi.

Negiraju da je bilo nasrtaja na dežurnog starešinu, a konflikt je nastao, tvrde, nakon što je policija naredila da pomere vozila, ali vozačima nije vratila dokumenta.

„Zbog toga je nastao konflikt, jer su naši drugovi odbijali da krenu kroz grad vozilom bez dokumenta. Policajac tvrdimo nije udaren retrovizorom. Policija je bez nužde upotrebila biber sprej od čega se jedan od privedenih dva puta onesvešćivao. Imamo video snimke kao dokaz naših reči, a policija je pokušala da nama koji smo snimali otme telefone“, ispričali su neki od okupljenih ispred OB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.