Komšić: Dodik sam sebe ponizio dovodeći harmonikaša u Predsedništvo BiH 1Željko Komšić Foto: Fonet/ Zoran Mrđa

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas da je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik „sam sebe ponizio“, time što je u svoj kabinet doveo harmonikaša.

„Lako je glumiti mangupa, ali posledice toga mogu biti loše… Moja je obaveza da ne dozvolim da ponižava instituciju. Pitam sam ko je uneo harmoniku, rekli su mi da je to unela osoba koja se predstavila kao Dodikov savetnik. Harmonikaš je nepotrebna provokacija“, rekao je Komšić novinarima posle sednice Predsedništva BiH.

Dodao je da, ako Dodik nastavi sa takvim aktivnostima, postoje načini da se to spreči.

„Ne može svako da radi što hoće. Bilo je mnogo opasnijih likova od Dodika koji su mislili da mogu šta hoće. Zna se i kako su završili. Ovo je provokativan potez i kada bi čovek hteo da bude otrovan do kraja rekao bi da je i napredovao. Od gusli Radovana Karadžića došao je do harmonike“, zaključio je Komšić.

Dodik je danas, kako je to najavio prošle sedmice, doveo harmonikaša u svoj kabinet, gde je otpevao pesmu „Srpkinja je mene majka rodila“.

Snimak iz njegovog kabineta objavljen je na Tviter nalogu Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), čiji je Dodik predsednik.

Dodik je prošle sedmice novinarima rekao da će u Predsedništvo BiH u ponedeljak dovesti harmonikaša i da će, kako je naveo, napraviti žurku.

Tada je pozvao novinare da dođu u njegov kabinet, gde će zapevati pesmu „Nema te više Alija“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.