Komšić: Građani RS ne treba da nasedaju na Dodikove floskule o ujedinjenju sa Srbijom 1Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da građani Republike Srpske ne treba da nasedaju na tvrdnje srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika o ujedinjenju RS sa Srbijom.

„Građani Bosne i Hercegovine u entitetu RS ne bi trebalo da nasedaju na Dodikove prevarantske floskule o navodnom ujedinjenju sa Srbijom i njegovim planovima da za vlastiti spas žrtvuje mir na ovim prostorima“, rekao je Komšić, preneo je danas sarajevski portal Kliks (klix.ba).

On je postavio pitanje – zašto je Dodik uopšte pristao da izađe na izbore kada je odluku o njihovom finansiranju nametnuo Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt), kojeg ne priznaje, i zašto pred strancima tvrdi da ne zagovara secesiju, a građanima je obećava.

Komšić smatra da Dodik, kako kaže, ‘svoje floskule’ može da govori samo onima koji žive u ekonomskoj zavisnosti od njega, a da oni koji žive u Federaciji BiH, koja je, kako on smatra, ekonomski napredniji deo BiH, sigurno neće da se povedu za njim.

„Dodik je doživio potpuni poraz, sapleo se u lažima i sada preko vaših leđa traži spas“, kazao je Komšić.

Dodik je danas na obeležavanju 80 godina od bitke na Kozari rekao da je prošli vek bio vek srpskog stradanja, a da ovaj treba da bude vek srpskog ujedinjenja – državnog i nacionalnog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.