Komšić pozdravio vežbu bosanske i američke vojske na Manjači, Šarović proziva Dodika 1Foto: slobodna-bosna.ba

“Pitanje vojne vježbe Oružanih snaga BiH sa američkom vojskom na Manjači nije išlo na Predsedništvo BiH da se Milorad Dodik slučajno ne bi zamerio nekome“, kazao je Mirko Šarović, predsednik SDS, prenosi slobodna-bosna.ba.

On smatra da je na delu spasavanje Dodika koji se ne petlja u svoj posao u oblasti odbrane jer smatra da će na taj način uspeti opet da pridobije međunarodnu zajednicu na svoju stranu”.

„Dodik ćuti po pitanju vojne vježbe Oružanih snaga BiH i američke vojske na Manjači. Kad je pre par godina dolazila grupa od 40 vojnika iz Velike Britanije iz SNSD-a su stvorali atmosferu da ti ljudi dolaze da ruše Republiku Srpsku.

Zato danas Dodik mudro ćuti“, pojasnio je Šarović. Dodaje da je njegova taktika je da se robusno putem javnog servisa šalje slika da vlast vodi računa o zaštiti interesa Republike Srpske i da vlast neće dozvoliti da ovde kroči niti jedan Britanac ili Amerikanac, niti pripadnik NATO dok odlazeći član Prededništva BiH ne čini ništa po pitanju vojne vežbe sa američkom vojskom na Manjači“, zaključio je Šarović.

Član Predsedništva BiH Željko Komšić pozdravio je vežbu bosanske i američke vojke na Manjači navodeći da mu je drago što će vojnici BiH ponovo imati priliku da razmene vojna iskustva sa američkim.

Komšić pozdravio vežbu bosanske i američke vojske na Manjači, Šarović proziva Dodika 2
Foto: snapshot Facebook

“Danas je počela još jedna vojna vežba na Manjači između pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, a koja će trajati skoro dve sedmice. Nastavljamo jačati naše savezništvo sa zemljama članicama NATO-a i u tehiničkom, u vojnom i u diplomatskom smislu. U protekle četiri godine napravili smo značajne iskorake na NATO putu Bosne i Hercegovine, a Ministarstvo odbrane BiH i Oružane snage BiH su među najzaslužnijima za to”, napisao je Komšić na Fejsbuku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.