Konjević: Abazović nije razgovarao sa opozicijom o manjinskoj vladi, izbori najbolje rešenje 1Raško Konjević Izvor: Screenshot

U Crnoj Gori rešenje krize treba da bude razmotreno kroz najčistiji model, a to su izbori, ocenio je predsednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjevići rekao da, koliko zna, vicepremijer Dritan Abazović nije vodio razgovore sa opozicijom o formiranju manjinske vlade.

„Rešenje ove krize treba da bude razmotreno kroz najčistiji model a to su izbori. Ukoliko bude postojala politička volja da se formira neka vlada koja bi imala tranzicionih period, ali to treba da se dešava nakon pada ove vlade“, rekao je Konjević medijima nakon današnjeg sastanka sa ambasadorima.

Onda, kako je kazao, postoji nekoliko opcija, a u SDP-u preferiraju ono što je najčistije rješenje, a to su izbori.

Konjević je istakao da će glasati za smenu predsednika Skupštine Alekse Bečića.

Na pitanje o inicijativi za sjenu potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, on je naveo da neće „učestvovati u kvarenju te igre između Abazovića i Krivokapića“.

On je kazao da su imali priliku da na sastanku razgovoraju sa partnerima iz Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije i da su dosta složno uputili dve ključne poruke.

“To je da mi Crnu Goru u narednim sedmicama želimo da vidimo kroz institucionalni dijalog i da se sva otvorena pitanja rešavaju u institucijama kroz ustavne, zakonske i poslovničke procedure”, rekao je Konjević.

Konjević je dodao da žele da Crna Gora svaki politički izazov reši tako što će zadržati i ojačati stabilnost.

“Iskazali smo kao treći stav da očekujemo da će, sad bih već rekao stara parlamentarna većina uraditi ono što je uradio DPS 30. avgust. Ukoliko izgubi većinu u parlamentu, a izgubili su je, prepusti vlast onome ko bude imao većinu, jer su to demokratski standardi”, naveo je Konjević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.