Krivokapić: Kurtijeva izjava o razgraničenju nedopustiva provokacija 1Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Izjava kosovskog premijera Aljbina Kurtija da će se pitanje razgraničenja rešavati sa novom Vladom Crne Gore nedopustiva je provokacija, ocenio je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić.

On je na Tviteru reagovao povodom jučerašnje izjave Kurtija, koji je saopštio kako razgovor o pitanju razgraničenja „nije bio moguć sa prethodnom Vladom Crne Gore“, koju je opisao kao „vladu sa proruskim elementima“.

„Izjava gospodina Kurtija, kojom najavljuje opasne aspiracije narušavanja teritorijalnog integriteta Crne Gore, smatram nedopustivom provokacijom“, napisao je Krivokapić na Tviteru.

Interesantno je, kako je rekao, „da nema nikakve reakcije predsjednika Crne Gore i neustavnog mandatara Dritana Abazovića“.

Juče tokom posete Osnovnoj školi „Džemail Mustafa“ u Prištini Kurti je rekao da razgovor o razgraničenju nije bio moguć sa prethodnom vladom Crne Gore, koju je opisao kao „vladu sa proruskim elementima“.

„Nadamo se da će Crna Gora uskoro imati novu vladu, sa kojom ćemo moći da razgovaramo, da se pozabavimo i ovim pitanjem, za razliku od prethodne vlade koja je osim Beograda imala proruske elemente unutra i naravno nije bilo uslova za takav dogovor“, rekao je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.