Mandić: Đukanovića domkratski skloniti sa mesta predsednika Crne Gore 1Andrija Mandić Foto: EPA/BORIS PEJOVIĆ

Predsednički kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je na tribini u Danilovgradu da se Milo Đukanović mora demokratski ukloniti sa mesta predsednika Crne Gore i izrazio uverenje da je siguran da će građani glasati kao 30. avgusta 2020. i na lokalnim izborima širom zemlje.

„Od bivšeg režima je oslobođena Skupština 2020. godine, oslobođena je i Vlada, ostalo je još jedno uporište koje se zove predsednik Crne Gore. Mi tražimo da budemo mnogo bolja i poštenija vlast nego što je bila ona koju je imao Đukanović, to je naša osnovna ideja“, rekao je Mandić.

Naveo je da je želja politike koju predstavlja da se uposli čitava Crna Gora, javlja RTCG.

„Postavili smo nekoliko ambicioznih projekata, posebno u gradovima gde postoje velika preduzeća, poput Pljevalja i Nikšića. Tražili smo da u tim gradovima, do narednih lokalnih izbora, nijedan čovek ne bude na birou. Imamo mnogo ideja kako da otvaramo nova radna mesta“, objašnjava Mandić.

Podvlači da sa poštenom politikom i bez korupcije privlačenje investitora je moguće.

„Prvi moralni stub na kome treba da se obnovi Crna Gora je da se pomirimo. Ljudi u nekoj zajednici moraju prvo imati dobre odnose i mi smo pružili ruku i pozvale sve te ljude koji su glasali za DPS da se pomirimo, za razliku od tih što su oni glasali godinama i koji su se trudili da nas povrede i diskriminišu. Mi dolazimo kao novi pobednici i nećemo da se ponašamo kao oni. To je dobra osnova na kojoj svi zajedno možemo da gradimo jednu novu Crnu Goru“, rekao je Mandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari