Manjak radnika - izazov broj jedan u turističkom sektoru Hrvatske 1Foto: EPA-EFE/ ANTONIO BAT

Zbog hroničnog manjka radnika u turizmu Hrvatska regrutuje ljude u susednim balkanskim zemljama, pa čak i u Aziji, a direktor Udruženja preduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske Bernard Zenzerović podržao je peticiju studenata za povišenje limita godišnje zarade iznad 15.000 kuna, dodajući da su studenti prošle godine činili 16 posto radne snage u turizmu.

„U hotelima imamo situaciju da studenti rade od 1. jula do 1.septembra, kako roditelji ne bi izgubili poresku olakšicu. To nema smisla ni za studente, ni za državu, poslodavce i goste kojima se smanjuje nivo usluge, izjavio je on za Hrvatsku radio-televiziju.

Dodao je da su još krajem septembra prošle godine upozorili Vladu na problem nedostatka radne snage i izneli predloge za rešenja.

Oko deset hiljada radnih mesta je nepopunjeno, a prošle godine zbog toga nisu uspeli prihodovati 100 miliona kuna: „Najteže je popuniti klasična turistička zanimanja – kuvar, konobar, recepcionar, radnik u hotelskom domaćinstvu. Više od 80 posto zaposlenih u turizmu su domaći radnici i tu smo u boljem položaju od drugih mediteranskih zemalja. Naša je intencija da se i dalje iskoristi domaći potencijal – studenti i penzioneri, Što se tiče stranih radnika, najviše njih dolazi iz regijona – BiH, Srbije i Makedonije.

U nedostatku sezonske radne snage, mnogi će hoteli i restorani ovoga leta zaposliti i studente, ali problem je to što se oni ubrajaju u kategoriju izdržavanih članova domaćinstva, koji godišnje ne smeju zaraditi više od 15 hiljada kuna kako bi njihovi izdržavaoci zadržali poresknu olakšicu.

Hrvatski studentski zbor zbog toga je organizovao potpisivanje peticije kojom se od Vlade traži povećanje sadašnjeg limita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.