Mitropolit Joanikije: Cetinjska tragedija je strašna opomena za sve ljude 1Episkop Joanikije Foto: Svetigora pres/ FB

Danas ne priliči da u Crnoj Gori govorimo mnogo reči, ovo je strašna opomena za svakoga čoveka, kazao je mitropolit Joanikije govoreći o tragediji na Cetinju.

Joanikije je to kazao tokom službe koju je danas služio u Cetinjskom manastiru na praznik iznošenja Časnog Krsta i Svetih mučenika Makaveja.

Govoreći o velikoj tragediji koja se desila na Cetinju pre dva dana, rekao je da danas ne priliči da u Crnoj Gori govorimo mnogo reči, piše RTCG.

„Cetinje je u velikoj žalosti, velikoj tugi, bolu, patnji i nesreći zbog tragedije koja se dogodila. Izginula su deca, izginuli su nevini ljudi. Samo možemo da zavapimo Gospodu Bogu da izlije svoju milost na ovaj grad, a posebno na ožalošćene porodice“, rekao je Joanikije prenosi portal Mitropolije.

On je pozvao verne da se pomole Bogu da on da snage onima koji su izgubili svoje najdraže da izdrže bol dostojanstveno.

„I da Gospod da brzo utehu. A onima koji su izginuli u ovoj nesreći, ovoj tragediji neka Gospod da oproštaj grehova i Carstvo nebesko. I neka Gospod da da mislimo o dobru, da mislimo dobro jedni drugima, da želimo dobro jedni drugima, da idemo ka dobru, da se oslobađamo od svega onoga što je loše. Ovo je strašna opomena za svakoga čoveka, za svakoga ko čuje kakva se tragedija dogodila – da se čovek zamisli gde je i šta je. Bog da izlije svoju milost na ovaj grad i na one koju su ožalošćeni, a pokoj dušama onih koji su preminuli”, kazao je Joanikije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari