(VIDEO) Mladi fudbaleri iz Splita isključeni sa takmičenja u Sarajevu zbog skandiranja "Ubij, ubij Srbina" 1Sarajevo Foto: Jelena Diković/Danas

Dečja fudbalska ekipa iz Splita, čiji su članovi na turniru koji se igra na Ilidži skandirali „Ubij Srbina“ sankcionisana je i ubuduće neće učestvovati na ovom takmičenju, potvrdili su organizatori, piše RTS.

Kako oni navode, na međunarodnom fudbalskom turniru u Sarajevu za 15 godina postojanja nisu zabeleženi incidenti, ali je to juče, nažalost, promenjeno.

Reč je o dva odvojena incidenta. U jednom su četvorica mladića napala roditelje mladih fudbalera iz Beograda, dok su u drugom mladi igrači kluba iz Splita skandirali „Ubij, ubij Srbina“.

Trener je pokušao to da spreči, ali kasno. Klub je odmah isključen sa takmičenja.

@srbinizacija Sramota u Sarajevu. #srbinizacija #fyp #viral ♬ original sound – srbinizacija🇷🇸

„Ovaj drugi slučaj sa ovim pevanjem, bilo je nekih priča da su to deca iz Sarajeva, ali nisu. To je jedna ekipa iz Splita iz Hrvatske gde se i trener izvinio na ovome svemu, ali nećemo dopuštati ovakve ekscese i nećemo ih više primati na ovaj turnir“, rekao je organizator turnira Almir Prguda.

Kada je reč o napadu ispred hotela, organizator smatra da je to pokušaj miniranja turnira koji ima dugu tradiciju.

„Uzrok napada po meni, neko moje mišljenje je, da je to neka bolesna balkanska ljubomora, neko je to svesno poslao da se pokvari ovaj veličanstven skup. Ovo je samo napravljeno zbog ovako jedne velike manifestacije, nekome to smeta i na ovaj način su pokušali to da miniraju“, rekao je Prguda.

Turnir je nastavljen bez daljih incidenata. Igrači Fudbalskog kluba Zvezdara od jutros su odigrali dve utakmice i obe pobedili, a na tribinama bio je i roditelj jednog od mladića kojem je sinoć nakon uboda ukazana medicinska pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.