„Poslali ste mi i pismo u kome pišete o moru, mesecu i ostalom”: Zašto je odloženo suđenje Veljku Belivuku u Podgorici? 1Foto: printcreen youtube rtv pink hit tvit

Suđenje vođama kriminalnog beogradskog klana Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću u Višem sudu u Podgorici odloženo je jer Belivuk nije imao branioca, pošto su trojica njegovih advokata otkazali punomoćje, a advokat Slađana Kavarić informisala je sud da se te dužnosti neće prihvatiti iz profesionalnih razloga.

Kako navodi RTCG, tokom kontrole otptužnice povodom ubistva Milete Radulovića, zvanog Kapetan, u Višem sudu u Podgorici obezbeđeno je prisustvo okrivljenih državljana Srbije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića putem video linka. To je omugućeno zato što su Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Miljković tražili da prisustvuju kontroli otpužnice u Podgorici.

U sudnici su danas bili i okrivljeni Slobodan Kašćelan, Petar Đurović i Vladimir Vučković.

Nakon što je sudija beogradskog suda pred crnogorskim pravosudnim organima potvrdio identitet Belivuka, Miljkovića i Jankovića, oglasio se i optuženi Belivuk.

Sudija Boris Savić istakao je Belivuku da su tri advokata odbila da ga zastupaju, kao i advokata kojeg je sud postavio po službenoj dužnosti. Sudija je to naveo kao razlog odlaganja, uz pitanje da li je Belivuk angažovao advokata. Predsednik Višeg suda je nagovestio da ako nema advokata, postupak mora da se odloži.

– Upravo sam saznao da nemam advokata. Molim vas neka se ovo odloži – rekao je Belivuk, piše Dan.

Sudija Savić je podsetio da je Belivuk podneo dve žalbe sudu da želi da bude prisutan u ovom postupku i naveo: „Poslali ste mi i pismo u kome pišete o „moru, mesecu i ostalom”.

Detalji optužnice

Kao neposredni izvršioci Radulovićevog ubistva identifikovani su Miloš Radonjić i Petar Đurović. Prema istrazi, motiv za ubistvo je uverenje članova „Kavakovog klana” da je učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine.

Kako navodi SDT, Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem, zamolio ga da se sretnu i pozvao ga da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića rupi, tvrdeći da je to bezbedno i bezbedno mesto.

-Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za to vreme su mu Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović pretili i obmanjivali ga u cilju iznuđivanja novca i informacija. o tome ko su članovi protivničke kriminalne organizacije, gde se nalaze njihove zalihe oružja i droga kojom trguju. Preko njegovog šifrovanog telefona i aplikacije Skaj slali su poruke u njegovo ime preko aplikacije Skaj i namamili pripadnike protivničkog – škaljarskog klana da dođu na određene lokacije gde bi ih potom likvidirali – navodi se u optužnici.

Kada su, kako sumnja istraga, osumnjičeni iz Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji su ih interesovali, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji.

Radonjić i Đurović su 21. decembra 2020. godine ubili Radulovića u kući koju je obezbedio Roganović tako što su mu „vezali ruke“, a zatim mu stavili najlonsku kesu na glavu i vezali oko vrata električnim produžnim kablom. Radulovićevo telo prevezeno je u napušteni vojni objekat – groblje na vrhu Babina glava – na Cetinju, gde je zapaljeno na lomači od 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog uglja – detalji uviđaja .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari