Savjet za građansku kontrolu rada policije CG: „MVP nije dobio zahtev za odobrenje letenja helikoptera MUP-a Srbije” 1Foto: Vlada Crne Gore

Ministarstvo vanjskih poslova 3. avgusta 2022. godine kao ni pet radnih dana pre toga nije dobilo zahtev za odobravanje preleta kroz vazdušni prostor i sletanje na teritoriju Crne Gore helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije od strane ambasade Republike Srbije u Podgorici, saopšteno je iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije CG.

U saopštenju Savjeta za građansku kontrolu rada policije navodi se i da se još čeka izjašnjavanje direktora Uprave policije Zorana Brđanina o navodima premijera Dritana Abazovića na račun načelnika policije Vaska Akovića.

Savet, kako je saopšteno iz tog tela, samoinicijativno proverava postupanje policijskih službenika Sektora granične policije prilikom ulaska i izlaska iz Crne Gore delegacije Srpske pravoslavne crkve (SPC) dana 3. avgusta.

„Savjet je zamolio Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore (MVP) za informaciju da li je let helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije najavljen diplomatskim putem državnim organima Crne Gore i da li je MVP odobrio taj let. Državni sekretar MVP Ljubomir Mišurović je informisao danas Savjet da ovo Ministarstvo dana 3. avgusta 2022. godine kao ni pet radnih dana prije toga nije zaprimilo zahtjev za odobravanje preleta kroz vazdušni prostor i slijetanje na teritoriju Crne Gore helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije od strane ambasade Republike Srbije u Podgorici“, navodi se u saopštenju Savjeta.

Dodaju da izjašnjenje Brđanina još uvijek nije pristiglo u Savjet.

„Kao ni povratna informacija o hitno izdatoj preporuci da Uprava policije, posebnim saopštenjem, reaguje na navode predsjednika Vlade, dr Dritana Abazovića, u odnosu na policijskog starješinu Vaska Akovića, saopštenim na konferenciji za štampu u Vili Gorica od 4.08.2022. godine, kojima je istog doveo u vezu, bez ponuđenih dokaza, sa tolerisanjem prekograničnog šverca i drugim nezakonitim radnjama“, zaključuje se u saopštenju Savjeta za građansku kontrolu rada policije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.