(VIDEO) U sletanju autobusa kod Cetinja poginuli britanski državljanin i crnogorska državljanka 1Foto: FoNet / AP

U udesu autobusa koji je danas s puta Cetinje-Budva sleteo niz strminu, poginuo je državljanin Velike Britanije i devetnaestogodišnja devojka iz Crne Gore, potvrđeno je iz Osnovnog tužilaštva na Cetinju.

U nesreći su 22 osobe povređene.

Direktorka Kliničkog centra (KCCG) Ljiljana Radulović, na današnjoj konferenciji za medije, saopštila je da je sedam pacijenata sa teškim povredama upućeno iz cetinjske bolnice u tu ustanovu.

Kako je Radulovićeva rekla, jedan pacijent je životno ugrožen. Najstariji pacijent ima 64, a najmlađi 26 godina.

(VIDEO) U sletanju autobusa kod Cetinja poginuli britanski državljanin i crnogorska državljanka 2
Foto: FoNet / AP

Dežurna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu Cetinja Anđa Radovanović je posle završenog uviđaja, kazala da vozač autobusa nije lišen slobode, već da se nalazi na lečenju u cetinjskoj Opštoj bolnici.

Navela je da preliminarni podaci istrage ukazuju da autobus „nije imao kontakta s drugim vozilom“.

Autobus lokalnog prevoznika „Papović“ sa 27 putnika, na liniji Nikšić-Kotor, sleteo je oko podneva niz liticu duboku oko 15 metara u mestu Obzovica kod Cetinja.

Smrtno su stradala najmanja dva lica, čiju su smrt na licu mesta konstatovale ekipe HMP, saopšteno je ranije  iz OKC-a Uprave policije. Portal CDM.me je ranije napisao pozivajući se na izjavu direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Vuka Nikovića da su životno ugrožene četiri osobe povređene u udesu na Obzovici i one su zbrinute u Kliničkom centru Crne Gore.

„Više putnika je zadobilo lake i teške povrede i njima se ukazuje lekarska pomoć“, navode u objavi na mreži X iz UP.

Radi se o autobusu nikšićkog preduzeća “Papović”.

Direktor cetinjske bolnice „Danilo l“ Ivan Ivanović kazao da je u toj ustanovi zbrinut 21 putnik iz saobraćajne nesreće, kao i vatrogasac koji je bio na terenu, pišu Vijesti.

Direktor cetinjske bolnice „Danilo l“ Ivan Ivanović istakao je da je u toj ustanovi zbrinut 21 putnik iz današnje saobraćajne nesreće na putu Cetinje-Budva. On je naveo da je sa ekipom sa lica mesta transportovao teško povređenog putnika do Kliničkog centra u Podgorici, pišu Vijesti.

„U pitanju je strani državljanin, a iz naše bolnice su u KC transportovana za sada još četiri pacijenta. U toku je dijagnostika i obrada povređenih pacijenata, a nakon kvalifikacije povreda, doneće se odluka o daljem lečenju“, kazao je Ivanović.

Vijesti javljaju da u autobusu nije bilo dece, kao i da je vozač autobusa priveden u policiju i zadržan.

Kako pišu Vijesti, on se požalio ekipi ljekara, koji su se prvi spustili do mesta nesreće, da je osetio jak bol u potiljku glave i da je tada autobus na usponu Obzovice u desnoj krivini udario u bankinu, probio je i potom je vozilo sletelo u provaliju.

Vatrogasac iz Cetinja primljen je u cetinjsku bolnicu „Danilo I“ jer se tokom spasilačke akcije na Obzovici požalio na jak bol u grudima, pišu Vijesti.

Kako su Vijesti prenele, vatrogascu je pozlilo kad je stigao na mesto nesreće i video razmere tragedije.  Direktor bolnice Ivan Ivanović kazao je da je u toku dijagnostika vatrogasca koji je primljen u bolnicu.

Premijer Crne Gore uputio je saučešće porodicama stradalih u saobraćajnoj nesreći.

On je na društvenoj mreži „X“ istakao ja je grašane Crne Gore potresla vest o teškoj saobraćajnoj nesreći.

„Izjavljujem iskreno i najdublje saučešće porodicama stradalih, a svim povređenima želim brz oporavak. Molimo se da se ovakve stvari više ne događaju“, istakao je Abazović.

 

Udes se desio posle 12 sati.

Uviđaj sa policijom obavlja tužiteljka sa Cetinja Anđa Radovanović.

Rastinje i gusto šiblje zaustavili su autobus na oko 30 metara ispod magistrale.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari