“Odbori pucaju po šavovima zbog sukoba, ni Vučić ne može da zaustavi rat funkcionera”: Slobodna Bosna o “rasulu u SNS” 1Foto: Beta/AP/Darko Vojinović

Fotografije poznatih sportista, glumaca i drugih javnih ličnosti u Srbiji kako se rukuju sa predsednikom izvršnog odbora SNS-a Darkom Glišićem, uz prigodan tekst dobrodošlice u ”porodicu”, preplavile su sve naloge ove stranke na društvenim mrežama.

U susret novim izborima naprednjaci idu opterećeni raznim razmiricama i trzavicama u svojim redovima, što na lokalu, što u samom rukovodstvu stranke, piše Slobodna Bosna.

Ovaj portal prenosi saznanja Nove.rs o tome sa situacija u “porodici” nije ni malo idilična.

Bukti u Nišu, Kruševcu, ali i među visokim funkcionerima SNS-a.

Bivši vaterpolista Nikola Rađen poslednje je pojačanje SNS-a. Prije njega, a u sklopu ove izborne kampanje, članovi vladajuće partije su postali i bivši košarkaš Dejan Tomašević i teniser Janko Tipsarević.

„Legendo, dobro došao u našu SNS porodicu. Dobrodošao majstore, zajedno u nove pobede“, tako je na platformi X objavljeno da su postali članovi ove stranke.

Sličnu dobrodošlicu dobili su nedavno i košarkaš Željko Rebrača, stonoteniserski reprezantativac Ilija Lupulesku, bivši fudbaler Goran Lovre…

Reklo bi se stranka nikad jača i stabilnija.

Međutim, informacije sa terena, pogotovu sa lokala, ne govore u prilog ovoj tezi.

Vučić intervenisao

Kako saznaje Nova, a prenosi Slobodna Bosna, uprkos intervencijama predsednika Izvršnog odbora Darka Glišića, pa i samog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, situacija među naprednjacima u Nišu nije ništa bolja.

Naprednjaci imaju problema i u Kruševcu. Među članovima i funkcionerima SNS-a u ovom gradu proteklih meseci bukti pravi mali rat, zbog nezadovoljstva kadrovskom politikom.

Trzavice su se javile i u dosad nenarušivom odnosu ministra policije Bratislava Gašića i Aleksandra Vučića.

Aleksandar Vučić Bratislav Gašić
foto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Iako je Vučić nakon tragedija u OŠ Vladislav Ribnikar i u selima u okolini Mladenovca, na zahtev protesta “Srbija protiv nasilja” više puta rekao “ubijte me, ali ne dam Gašića”, do neslaganja niih dvojice došlo je nakon izbora Miloša Vučevića za predsednika SNS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari