Sud naredio Lidlu da prestane da prodaje čokoladnog zeca 1Foto: EPA/SHAWN THEW

Čokoladni zečići Lindt & Spruenglija umotani u foliju zaslužuju zaštitu od kopija, presudio je najviši švajcarski sud, naloživši nemačkom lancu prodavnica Lidlu da prestane da prodaje sličan proizvod u Švajcarskoj i da uništi zalihe.

Ankete koje je predočio Lindt pokazuju da je njegov čokoladni uskršnji zec dobro poznat javnosti, objavio je švajcarski sud, dodavši da ga potrošači verovatno brkaju s Lidlovim, uprkos određenim razlikama.

Savezni sud poništio je time prošlogodišnju presudu trgovačkog suda u korist dva švajcarska ogranka nemačkog Lidla i naredio im da unište zalihe čokoladnih zečića, piše N1 Zagreb pozivajući se na  Fenix magazin .

“Uništavanje (zaliha) adekvatna je odluka, pogotovo zato što ne znači nužno da uništena mora biti i čokolada”, stoji u obrazloženju presude.

Švajcarski proizvođač vrhunske čokolade Lindt vodio je mnoge sudske bitke kako bi zaštitio jedan od svojih najprodavanijih proizvoda.

Nemački savezni sud presudio je prošle godine da je zlatni ton folije u koju su umotani Lindtovi uskršnji zečići zaštićen robnom markom.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.