URA o postupku Krivokapića: Potez očajnika da bi sačuvao fotelje 1Foto: Portal Analitika

Na brzinski sazvanoj elektronskoj sednici, putem telefona, preko Whats App-a, premijer Crne Gore povukao je potez očajnika i, protivustavno, tražio od ministara da se izjasne o skraćenju mandata Skupštini, samo da bi sačuvao fotelje, koje su mu preče od Ustava i zakona, odgovorili su iz Građanskog pokreta URA na saopštenje iz Kabineta premijera.

Vlada Crne Gore dostavila je danas Skupštini predlog odluke o skraćenju mandata parlamenta, objavio je premijer Zdravko Krivokapić na Tviteru.

Kako su naveli,  URA ne vrši nikakav ustavni puč, kako to tvrdi Krivokapić, već je upravo suprotno, a sve je jednostavno dokazivo – dovoljno je pročitati krovna pravna dokumenta.

“Istina je surova – Krivokapić je, sa par ministara, privatizovao Vladu gledajući samo sopstveni interes. Za predvođenje ozbiljnih političkih procesa nisu sposobni”. Kako su istakli, da Krivokapić zaista ima podršku međunarodnih partnera, prevashodno SAD-a kako se hvali, ne bi morao da ide u rušenje sopstvene Vlade.

“Krivokapić je premijer kome nijedan drugi premijer za godinu nije došao u zvaničnu posetu, a priča o međunarodnoj podršci. U istoriji ostaće upamćen kao jedini premijer koji je deklasirao sopstvenu Vladu.

URA nije i nikada neće biti nijemi posmatrač procesa koji dovode do stagnacije Crne Gore na njenom evropskom putu”. Dodaju da je legitimno ljutiti se na njih što vi kaskate u mestu. “Međutim, nije ni legitimno, a ni legalno da zloupotrebljavate svoju poziciju, kršite sve moguće pravne poretke i nas vučete sa sobom na dno. Mi nemamo vremena za čekanje. Odosmo u EU”, zaključuju u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.