Urednici Mportala: Visićeš na banderi za primer 1Foto:M portal

Na mejl adresu glavne i odgovorne urednice M portala Danice Nikolić stiglo je više mejlova preteće sadržine.

U pretećim mejlovima se pominju novinari, građanski aktivisti, kolumnisti, predstavnici nevladinog sektora, političari i firme, ali i iznose konkretne pretnje smrću, piše M portal.

“Baba djevojko pozdrav. Ne znam odakle da počnem, ali vidim da si satelit DPS, a i da si se jako uplela u njihove kučine.

Slušaj, sva ova tvoja go*na sa kojima razmenjuješ tvoje ideale, a da ti ih ne nabrajam, a imam ih od Pećanina, preko *valavog Vlahovića, nadr*ane Draginje, Dabovićke sa Gradske, pa ove *urvetine iz Ivanjice što uporno pokušava da bude Crnogorka, pa Šukovića sa ženom mu Tanjom, pa Konjevića konjušara, kuku, nekog ću da zaboravim, a ima vas, mater vam *ebem, pa Slavicom što je dobila nogu sa RTCG, ali nije dobro po***ila k***c, pa nije prošla na Gradskoj.

E nesreće, narod misli dobio Gradsku televiziju, a i ne zna da se tamo skupio šljam što je dobio otkaz na RTCG. I kako zaboraviti Nikolaidisa, Filipovića, Zekovića plejadu od Vukovića posao, i lopuže Boškovića, Ivanovića, Markovića, Brajovića, „Bemax“-a i go**ara iz „Splendida“, novinar si pi**a ti materina pa piši o ovim go***ma i znaj visićeš na banderi u bulevaru za primer, kolabirantu, **bo li te gardista ratni zločinac sa dubrovackog ratišta Veljović mater, ma ko zna ko tebe sve nije **bo kad si tako šuplja džukelo”, navodi se u jednom od mejlova.

U drugom mejlu sa iste adrese piše sledeće:

“Izbiću ti te dečije boginje, mnogo si se zaigrala a i znam koliko si para dobila, koritašice, samo jedi go*na, ima te na mapi, prate te tako debelu, ne možeš da im promakneš i ne boj se, ostavljamo te za kraj da šetaš pred publikom ko u Pulskoj areni, a nagradu ti nosi slinavi Danilo Marunović i go**a iz „21. maja“ zajedno sa ku**etinom Uljarević, dok ce Akvarelović da posmatra i da razmisli kako da ti *ebe i mater i sestru i sve pod spiskom, džukelo jedna Montenegrinska”, objavio je M portal sadržaj mejla koji im je upućen.

Iz tog medija navode da su svesni težine i opasnosti bavljenja novinarstvom, kao i činjenice da uvek postoje oni nezadovoljni njihovim radom, te da će uvjek biti onih koji će pokušavati da „objasne“ kako treba da rade.

“To je sastavni deo novinarskog posla i života novinara. Međutim, kada predsednik Vlade države u kojoj živite i radite uputi otvorenu poruku jednom od najozloglašenijih kriminalnih klanova u Evropi da su M portal, Pobjeda, Gradska televizija, portal CDM, portal Analitika i radio Antena M njihovi glavni neprijatelji i smetnja u realizaciji njihovih planova, a oni koji treba da zaštite novinare, pre svega kao građane Crne Gore, a potom i kao profesionalce, već danima ćute i prave se da se ništa ne događa, stvari neminovno počinju da se komplikuju.

Komplikovaće se i dalje, sve dok Dritan Abazović bude nastavljao svoju hajku na medije i crtanje meta urednicima i novinarima, a institucije budu ćutale.

Za ovakav sled događa, do sada i posebno od sada, odgovoran je isključivo on, imenom i prezimenom, sa funkcijom ili bez nje”, navodi se u tekstu M portala.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari