Zbog čega su sinoć uhapšeni funkcioneri Vučićevog SNS-a u Banjaluci: Nisu znali da li su privedeni ili saslušani 1Izvor: Adam Šukalo (N1 BiH)

Vlado Mandić i Adam Šukalo, visoki funkcioneri Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, sinoć su uhapšeni i sprovedeni u UKP MUP Republike Srpske zbog toga što su njihovi automobili imali beogradske registarske tablice, prenosi banjalučki novinar Slobodan Vasković.

Kako je naveo na svom blogu novinar, obrazloženo je da se pretresaju svi automobili „‘sa stranim tablicama’, što znači da su sprkse/beogradske tablice za Milorada Dodika i njegovu izdajničku kliku postale ‘strane tablice'“.

N1 BiH sinoć je pred Upravom kriminalističke policije pronašao Adama Šukala, bivšeg poslanika u skupštini Srbije, ranije i NSRS.

Ni sam nije znao da kaže da li su privedeni, ili saslušani. Priča da su praćeni od hotela Meriot do Borika.

“Nas četvorica smo krenuli do Doboja, jednim autom. Kod servisa Vidović su nam policijska vozila prepriječila put”, rekao je Šukalo.

Dodaje da su policajci gledali gepek, a nakon svega pozvani u Upravu kriminalističke policije MUP RS na saslušanje, koje je završeno oko 23 časa, jer se čekao neki inspektor.

Mandić je iz policije pušten oko ponoćianije, objavila je bijeljinska BN televizija.

Šukalo kaže da ne bi dalje komentarisao slučaj, dok ne dobije rešenje od policije.

“Tada će i meni biti jasnije”, kratko zaključuje.

Inače sa Šukalom je bio i Vlada Mandić, član SNS, biznismen i bivši sportista, te još dva Mandićeva prijatelja, navodi N1 BiH.

„Dodikova ATV Mandića i Šukala okarakterisala kao bezbednosno interesantna lica“

Prema informacijama kojima raspolaže banjalučki novinar Vasković, Šukala i Mandića saslušao je visoki funkcioner MUP-a Dragan Savić, bliski saradnik direktora policije RS Siniše Kostreševića.

„Ovaj akt je neprijateljski čin prema Srbiji, koji je učinjen po Dodikovom nalogu, a plaćenički mediji Narkorežima uzalud pokušavaju pacifikovati celi slučaj. Srbija je uložila stotine miliona evra u RS, a Dodik uzvraća tretirajući njene građane i visoke funkcionere Vučićeve stranke kao neprijatelje“, naveo je Vasković u svojoj objavi.

On je u drugoj objavi na svom blogu naveo da je Dodik udario iz sve „snage“ na Srbiju i Vučića, te da je „Dodikova ATV Mandića i Šukala okarakterisala kao bezbednosno interesantna lica“.

„Nezvanično, zaustavljena su vozila sa registarskim oznakama Srbije. Policija je izvršila pretres osoba, ali i automobila. Razlog privođenja i pretresa zasad nije poznat, a prema nezvaničnim informacijama među privedenima su osobe koje su i ranije dovođene u vezu sa nelegalnim aktivnostima u BiH, ali i Crnoj Gori“, navodi se u vsti ATV-a.

Na ovaj način Srbija je stavljena u format neprijateljske države, kaže Vasković, a Molorad Dodik konačno je pokazao „svoje pravo Đukanovićevsko lice“, karakterišući članove Glavnog odbora SNS-a na rečeni način.

„ATV, koja je glasilo njegovog veleizdajničkog režima, potvrdila je da su Mandić i Šukalo privedeni, a Srbiju indirektno postavila kao neprijateljsku zemlju. Samim tim i sve njene institucije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Dodik koji se nalazi pred porazom na opštim izborima koji ne može sprečiti, tri dana pre glasanja pokazuje da je spreman na svako zlo samo da opstane na vlasti, što se neće desiti“, piše banjalučki novinar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.