Foto: . EPA-EFE/MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT

Šefovi država su na ceremoniji fotografisanja stajali jedan pored drugog. Tramp je prišao Putinu, koji je tamo već stajao. Dva lidera su se pozdravila, nekoliko sekundi su se osmehivali i rukovali, javio je Sputnik.

Nakon završetka ceremonije fotografisanja, lideri dveju država su otišli na prijem.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kasnije je izjavio da su se dvojica lidera samo pozdravili na ceremoniji fotografisanja i da nisu razgovarali na marginama samita.

Glas Amerike je ranije javio da je Bela kuća danas odlučila da stavi tačku na špekulacije prema kojima će se predsednik Tramp možda sastati sa Putinom na marginama samita APEK.

Obojica predsednika prisustvuju samitu i možda će obaviti kratak razgovor, ali neće biti odvojenog razgovora, rekla je pres sekretarka Bele kuće, Sara Hakabi Senders.

„Što se tiče sastanka sa Putinom, sastanak nikad nije ni bio potvrđen i neće se ni održati, zbog konflikta u rasporedima sa obe strane“, rekla je Senders u saopštenju koje je poslato novinarima.

„Neće biti formalnog sastanka, niti ičeg što je planirano za njih“.

U izjavi se ipak ostavlja otvorena mogućnost da bi dvojica lidera mogli da imaju neformalan razgovor dok obojica budu prisustvovali procedurama samita u Da Nangu.

„Biće na istom mestu. Da li će naleteti jedan na drugog i javiti se? Verovatno i izvesno“, napisala je Hakabi Senders. „Ali u smislu planiranog, formalnog sastanka, nema toga u kalendaru i mi ne predviđamo da će toga biti“.