"Rusi masovno kupuju karte za beg iz zemlje": Šta se širi društvenim mrežama nakon govora Putina 1Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin u jutrošnjem obraćanju objavio delimičnu vojnu mobilizaciju u državi to je navodno podstaklo masovno ruske muškarce da beže iz zemlje.

Radžip Sojlu, turski novinar piše na Tviteru pozivajući se na lokalne medije da su direktni letovi iz Moskve ka Istanbulu, Jerevanu i drugim mestima svi rasprodati.

Sličnu informaciju podelila je i Građanska neformalna grupa „Rusi, Belorusi, Ukrajinci i Srbi zajedno protiv rata“ nastala kao akcija protiv Putinove agresije na Ukrajinu, koji tvrde da karata za postojeće letove iz zemlje više nema dovoljno! Iz Moskve je danas ostao samo jedan let do Jerevana. Karte za Istanbul i Tbilisi su već rasprodate, ukazuju.

Vebsajt Ruskih železnica je, navodi se, blokiran zbog velikog broja pokušaja da se kupe karte za beg iz zemlje.

I kazahstanski tviter nalozi pišu da je nakon objave Putina o delimičnoj mobilizaciji počela masovna kupovina avio karata. Kako se navodi gotovo sve karte na liniji Moskva – Astana su rasporadete za naredne dane.


Treba napomenuti da je još sinoć kada se očekivalo Putinovo obraćanje koje je na kraju odloženo za jutros najkorišćenija fraza na ruskim internet pretraživačima bila „kako napustiti Rusiju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari