Ruski i iranski ministar spoljnih poslova razgovarali telefonom u momentu kada je prvi napad na Izrael već bio u toku 1Foto: EPA-EFE/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahjan i njegov ruski kolega Sergej Lavrov razgovarali su o odnosima Teherana i Moskve, kao i o regionalnim dešavanjima, uključujući nedavni napad izraelskog režima na iranski konzulat u Siriji, javila je iranska agencija IRNA u subotu uveče, u momentu kada je prvi napad na Izrael već bio u toku.

„Dvojica visokih diplomata razgovarali su telefonom u subotu. Amirabdolahjan je zahvalio Rusiji što je održala hitan sastanak Saveta bezbednosti UN o izraelskom napadu 2. aprila, samo dan nakon što je napadnuto iransko diplomatsko predstavništvo u sirijskoj prestonici Damasku“, piše u saopštenju izdatom nakon tog telefonskog razgovora.

„Amirabdolahjan je kritikovao SAD zbog, kako je rekao, usvajanja politike dvostrukih standarda, pošto je Vašington sprečio rezoluciju Saveta bezbednosti koja bi osudila izraelski režim zbog napada na konzulat“, dodaje se u saopštenju.

„Ruski ministar spoljnih poslova je sa svoje strane rekao da je gađanje diplomatskih misija neprihvatljivo i da sve zemlje treba da osude takve akcije. U telefonskom razgovoru, Amirabdollahian i Lavrov su razgovarali i o najnovijim dešavanjima u Gazi“, saopšteno je iz ministarstva spoljnih poslova Irana, bez spominjanja napada na Izrael.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari