Sarajevski jutjuber pokrenuo peticiju za hapšenje Dodika 1Foto: EPA-EFE/SZILARD KOSZTICSAK HUNGARY OUT

Dva dana pošto je srpski član Predsedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik pokrenuo peticiju o neprihvatanju nametnutog zakona o zabrani negiranja genocida, na internet platformi „change.org“ pokrenuta je onlajn peticija pod nazivom „Želimo da Milorad Dodik bude uhapšen i procesuiran“.

Peticiju je pokrenuo jutjuber iz BiH Amir Hadžić, a do sada ju je potpisalo više od četiri hiljade ljudi, objavio je sarajevski portal Klix.

„Trenutni član Predsedništva BiH već dugi niz godina krši mir i sigurnost svih građana države BiH. To čini svojom retrogradnom politikom i ličnim stavovima i izjavama, koji su gotovo uvek usmereni protiv nesrpskog stanovništva u BiH. Mi smo jedina država na svijetu čiji predsednik poriče vlastitu državu“, piše u obrazloženju razloga za peticiju.

Dodaje se da „svi već znaju da Dodik povlači ove i mnoge druge destruktivne poteze za BiH i budućnost njenih građana, jer želi prikriti sav kriminal iza kojeg stoji poslednjih 30 godina“.

„Poslednjim događajima u vezi sa Dodikom i njegovim negiranjem genocida u Srebrenici, te Dodikovim najavama o otcepljenju manjeg bh. entiteta od države BiH, bezbednost svih građana BiH je u velikoj meri ugrožena, a mi možemo ovo okarakterisati kao državni udar od samog predsednika, kako bi prikrio svoje kriminalne i druge ilegalne aktivnosti“, piše u tekstu uz peticiju.

U peticiji su „tagovani“ predsednik SAD-a Džo Bajden, Ujedinjene nacije, Savet Evrope, Evropski parlament i Interpol.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

15 reagovanja na “Sarajevski jutjuber pokrenuo peticiju za hapšenje Dodika”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.