Šarović: Raspakivanje Dejtona je samoubistvo RS 1Foto: N1

Srpska demokratska stranka smatra da otvaranje teme o budućnosti Bosne i Hercegovine nije ništa drugo već podlo varanje i manipulisanje naroda, od onih koji danas upravljaju Republikom Srpskom, istakao je predsednik SDS-a Mirko Šarović, prenosi klix.ba.

Kako je dodao, ti isti su entitet doveli „u ovakvu socijalno-ekonomsku situaciju i narodu ne mogu osigurati radno mjesto, osnovne životne potrebe, ali i prijeko potrebnu vakcinu i normalnu zdravstvenu zaštitu“.

„Neka predsjednik Republike Srpske i član Predsjedništva BiH otvaraju dijalog sa FBiH, želimo im puno sreće, ali mi u tome nećemo učestvovati jer po nama to je avanturistički potez koji dovodi u pitanje i raspakuje Dejtonski mirovni sporazum, što je samoubistvo za Republiku Srpsku“, pojasnio je Šarović.

Šarović je naglasio da u SDS-u „stvari gledaju na takav način, uvjereni da se vlast igra sa sudbinom Republike Srpske i naroda i time podriva temelje Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji jeste osnovni međunarodni garant postojanja Republike Srpske“.

„Budućnost i stabilnost Republike Srpske se gradi njenim ekonomskim razvojem i napretkom, a ne neobavezujućim i nepotpisanim papirima i opasnim otvaranjem pitanja mirnog razdruživanja koje najavljuje Milorad Dodik igrajući se sa sudbinom Republike Srpske i njenom stečenom autonomnošću“, zaključio je Šarović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.