Sud u Podgorici: Ismailov ostaje u pritvoru 1Foto: Pixabay/MarcelloRabozzi

Viši sud u Podgorici danas je odbio kao neosnovanu žalbu advokata i odlučio da azerbejdzanski milijarder Telmana Ismailov ostane u ekstradicionom pritvoru.

Milijarder Ismailov uhapšen je 1. oktobra u Podgorici, po poternici koju je za njim raspisala Rusija, zbog čega mu je određen ekstradicioni pritvor.

Kako je medijima pre dva dana izjavio njegov advokat Miloš Vuksanović, Telman Ismailov tvrdi da nema nikakve veze sa ubistvom dvojice privrednika u Moskvi i da je ruska poternica raspisana za njim proizvod političkog i ekonomskog progona vlasti Ruske Federacije.

Vuksanović nije mogao da potvrdi da li je Ismailov na ruskoj poternici zbog navodne organizacije ubistava dvojice preduzetnika u Moskvi – Vladimira Savkina i Jurija Brileva, kako su izvestili lokalni mediji.

On je rekao da je Ismailov ranije zatražio azil u Crnoj Gori i zaštitu od, kako tvrdi, progona ruskih vlasti.

„Taj postupak pred crnogorskim organima je u toku a sada imamo i drugi u vezi sa zahtevom Rusije za ekstradiciju. Podsećam da je moj klijent od države Crne Gore zatražio zaštitu i da sada paralelno imamo dva postupka. Videćemo kako će se sve okončati“, rekao je  Vuksanović.

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović je Ismailovu odredio ekstradicioni pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari