Foto:HOW HWEE YOUNG epa

Kim je deo mladosti proveo u Švajcarskoj, gde je studirao. Pečeni Džon Dori, jelo od morske ribe list, biće takođe servirano kao podsećanje na period koji je Mun u mladosti proveo u južnokorejskoj luci Busan.

Severna Koreja nije nikada potvrdila da se Kim Džong Un školovao u Švajcarskoj, ali su njegovi školski drugari i nastavnici rekli da su tamo proveli jedno vreme s njim. Švajcarska štampa je takođe pisala da je Kim pohađao školu u Švajcarskoj pod drugim imenom.

Još jedno jelo koje je deo menija za večeru u petak jesu hladne nudle, pripremljene po receptu iz Pjongjanga, koje će biti servirane u hladnoj čorbi od mesa. „Predsednik Mun je tražio da meni uključuje hladne nudle iz Okrju Gvana i Severna Koreja je to sa zadovoljstvom prihvatila“, rekao je Kim Eui-Kjeom, portparol iz Plave kuće. Okrju Gvan je najpoznatiji severnokorejski restoran koji je čuven po ovom specijalitetu, a ogranke ima i u Kini.

Hladne nudle će napraviti glavni kuvar iz Okrja Gvana, koji će doći u Panmundžom, selo na granici između dve Koreje, gde će se dvojica lidera sastati u petak, rekao je portparol Bele kuće, preneo je Rojters.

Kim i Mun će piti specijalno južnokorejsko vino od cveta azeleje.