Tuča više stotina migranata u prihvatnom centru u Bihaću, troje teže povređeno, 11 uhapšenih 1Foto: Pixabay

U tučnjavi više stotina migranata u prihvatnom centru „Bira“ u Bihaću, njih nekoliko desetina je povređeno, od čega najmanje troje teško.

U tuči, koja se desila sinoć, povredjena su i dva policajca.

Policija je uhapisla 11 migranata, koji su učestvovali u tuči, od čega osam državljana Avganistana, dva iz Indije i jedan iz Pakistana.

Prema podacima MUP-a Unsko-sanskog kantona, sukob je počeo sinoć oko 21 čas, a policiji su ga prijavili pripadnici službe koja radi na obezbedjenju centra.

U pozivu su istakli da je izbila masovna tuča migranata i da je „nemoguće kontrolisati situaciju“.

Na lice mesta stigli su pripadnici policije Bihaća, koji su razdvojili sukobljene strane i ubrzo situaciju stavili pod kontrolu.

Utvrdjeno je da je više stotina osoba učestvovalo u sukobu, a nekoliko desetina je povredjeno.

„Najmanje troje migranata je zadobilo teške telesne povrede i nalaze se na lečenju u bolnici“, saopšteno je iz MUP USK-a.

Tokom tuče načinjena je i značajna materijalna šteta, uništeni su kreveti i ostali inventar unutar kompleksa „Bire“.

Sinoćnji sukob u nekadašnjoj fabrici „Bira“, najveći je otkako je na toj lokaciji formiran privremeni prihvatni centar za migrante, a u kojem se, prema poslednjim podacima, nalazi oko dve hiljade migranata i izbeglica.

Uhapšen muškarac iz Bihaća zbog krijumčarenja migranata

Muškarac A. R. (37) iz Bihaća uhapšen je u Novom Gradu zbog krijumčarenja 18 migranata, saopštila je danas Policijska uprava Prijedor. Policija je sinoć oko 20.30 u Ulici Kulska obala zaustavila „ford mondeo“, kojim je upravljao A. R. i u automobilu i priključnom vozilu pronašla 18 državljana Avganistana, Iraka, Saudijske Arabije, Pakistana i Jemena, navodi se u saopštenju.

O slučaju je obavešten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, zbog sumnji da je uhapšeni počinio krivično delo krijumčarenje ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.