U Rusiji ponovo rekordan broj preminulih od kovida-19 1Foto: EPA-EFE/ MAXIM SHIPENKOV

Rusija je u četvrtak potvrdila 820 smrti povezanih s kovidom-19 u protekla 24 sata, što se poklapa s rekordom koji je postavljen 26. avgusta ove godine, dok vlasti upozoravaju na novi porast broja zaraženih korona virusom, javlja Hrvatska radio-televizija.

Moskva je potvrdila 3.445 novih slučajeva zaraze u 24 sata, najviše u jednom danu od 31. jula, objavile su vlasti. Ukupno je 21.438 novozaraženih u celoj zemlji.

Kremlj je saopštio da se ne razmatra ponovno uvođenje mera zatvaranja ili drugih zabrana, ali dodaje da vlada i regionalni dužnosnici pomno prate situaciju.

„Koliko znam, uprkos većim brojevima, nigde (u Rusiji) još nisu donesene odluke“, rekao je portarol Kremlja Dmitrij Peskov.

Ana Popova, direktorka Agencije za zaštitu potrošača Rospotrebnadzor, rekla je u sridu da je u 36 regija ove nedelje zabeleđen porast broja zaraženih korona  virusom, kao i da se virus širi  brže širi u regijama u kojima je manje vakcinisanih.

Rusija, zemlja s više od 144 miliona stanovnika, objavila je da je gotovo 40 miliona ljudi potpuno imunizovano.

U Rusiji je potvrđeno ukupno 7.354.995 slučajeva zaraze korona virusom od početka pandemije, navele su vlasti.

Vladin štab za korona virus objavio je da je dosad bilo 201.445 smrtnih slučajeva povezanih s kovidom-19, dok savezna statistička agencija raspolaže podacima o 365.000 mrtvih od aprila 2020. do jula 2021.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “U Rusiji ponovo rekordan broj preminulih od kovida-19”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.