Uhapšen general iz Putinovog obezbeđenja 1Foto: Fonet/AP

General Genadij Lopirev iz ruske Federalne službe za zaštitu (FSO), koja je zadužena je za zaštitu lične bezbednosti ruskog predsednika Vladimira Putina i drugih ruskih zvaničnika, uhapšen je u petak.

On je uhapšen zbog sumnje da je primao mito, saopštila je portparolka Istražnog komiteta Rusije Svetlana Petrenko.

Prema rečima Svetlane Petrenko, istragom je utvrđeno da je Lopirev primio mito od nekoliko kompanija kojima je nudio zaštitu prilikom konkurisanja za državne ugovore o remontu i izgradnji, prenosi Sputnjik.

Petrenko je dodala da je Lopirev uhapšen i da mu je pročitana optužnica. Generala su prevezli u 94. Garnizonski vojni sud.

AFP navodi da je istragom utvrđeno i da je general nosio „veliku sumu novca — više od 15,5 miliona dolara“. Lopirev, koji je bio na čelu sektora službe u regionu Severnog Kavkaza, ne priznaje krivicu, rekao je njegov advokat Ruslan Zakaljužnij.

Lopireva su uhapsili posle unutrašnje kontrole u odeljenjima na Kavkazu i prevezli ga u Moskvu. U administraciji Sočija demantovali su pisanje medija o racijama koje su navodno počele u gradskoj upravi posle hapšenja Lopireva. Kasnije je izvor iz policije potvrdio da istraga u okviru ovog slučaja nema veze s gradonačelnikom Sočija Anatolijem Pahomovom.

Lopirev bi mogao da se suoči sa kaznom do 15 godina zatvora.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.