Volodimir Zelenski, ličnost godine po izboru Fajnenšel tajmsa 1foto EPA-EFE/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izabran je za ličnost 2022. godine, piše Fajnenšel tajms.

„Predsednik Ukrajine personifikuje otpornost svog naroda i postao je nosilac standarda liberalne demokratije. Zelenski je takođe postao oličenje hrabrosti i istrajnosti ukrajinskog naroda u njihovoj borbi protiv ruske agresije „, objasnio je FT svoj izbor.

Novinari ukazuju da je Zelenski koristio društvene mreže na isti način kao što je Vinston Čerčil koristio radio u svoje vreme.

Predsednik Ukrajine je putem Instagrama i Telegrama pozivao zapadne zemlje da pruže vojnu i finansijsku podršku, pretvarajući „nevolje ukrajinskog naroda u moralnu polugu uticaja na lidere Evrope i Sjedinjenih Država“. Prema FT-u, on je ubedio Evropljane da snose ogromne troškove da se suprotstave Putinu i ponude Kijevu put ka članstvu u EU.

„Ukrajina je iznenadila svet odbijanjem ruskog napada na Kijev i sprovođenjem kontraofanziva u regionima Karkiva i Kersona“, navodi se u tekstu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.