"Vox Populi, vox Dei": Mask na Tviteru objavio anketu sa pitanjem da li da vrati Trampov profil 1 EPA-EFE/Patrick Pleul / POOL

Vlasnik Tvitera Ilon Mask postavio je na toj mreži pitanje da li treba da obnovi profil bivšem predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu.

„Vox Populi, vox Dei“, napisao je Mask u komentaru uz anketu, što u prevodu na srpski jezik znači da je glas naroda glas Boga.

Korisnici Tvitera mogu da obeleže odgovor „da“ ili „ne“, a prema Maskovim tvrdnjama iz jednog od kasnijih tvitova, svoj glas zasad daje oko milion ljudi po satu.

Da podsetimo, kompanija Tviter je ukinula nalog Donaldu Trampu nakon nereda u Kapitolu početkom prošle godine.

U detaljnom objašnjenju su naveli da su razlozi trajne suspenzije dve tviter poruke koje je predsednik SAD objavio 8. januara, od kojih u jednoj navodi da će „75.000 američkih patriota“ koji su glasali za njega i dalje imati „glas u budućnosti“, a u drugom obaveštava javnost da neće prisustvovati inauguraciji novoizabranog predsednika SAD.

Kompanija Tviter ove poruke vidi kao nastavak politike koja je dovela do nasilja 6. januara i navodi da je „verovatno da može ohrabriti i inspirisati ljude da ponove taj kriminalni čin“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.