Zaev: Građani za dogovor sa Grčkom

Ostavite komentar


 1. Da li je ovaj normalan?
  Pa Makedonci nisu izasli i rekli da je njegova politika PUKLA.
  Da su izasli on bi TAKAV KAKAV JE POKRAO REFERENDUM

  1. Ovi koji nisu izašli (a nisu bili sprečeni) poslali su poruku da ih ova tema zapravo ne interesuje. Dakle, većini građana ovo je nebitno a pošto neko MORA da odluči onda ostaje da to uradi skupština jer je zato birana i plaćena.
   Zaev pragmatično gura ono što je najbolje za Makedoniju, emocije se ostavljaju po strani kada su krucijalne stvari u pitanju, uostalom malo je i smešno da je sporan prefiks Severna u nazivu države a nije ono BJRM, hajde ljudi urazumite se.

   1. Заев гура оно што Маледонци неће, а излазност од 34%је само доказ да Заем са све коалиционим партнерима није мого да скупи 50% плус један глас. Сад се Заев узда у корумпираност посланика и тражи ко ће ко он да прода веру за вечеру.

 2. Predsednik Državne izborne komisije je potvrdio da nije postignuta neophodna izlaznost na referendumu u Makedoniji. Oliver Derkovski je naveo da očekuje da će konačna izlaznost biti između 36 i 37 odsto.“Jasno je da odluka nije doneta“, rekao je Derkovski.
  Izvor: B92 nedelja, 30.09.2018. | 23:20

  1. Ovo je bio KONSULTATIVAN referendum.Nije potrebno 50%.A sa obzirom na to da su se iz Makedonije za 10 god. iselili 800.000 ljudi,izlaznost je bila 75%.Ionako od referendum NISTA NE ZAVISI,sve se resave u Parlamentu.Sve novine u Srbiji lupetaju,a nemaju pojma o cemu8 se radi.

   1. Uslovi Referenduma su bili vrlo jasni i nedvosmisleni, tako da naknadna “matematika” i politički trikovi nemaju nikakvog smisla. Razlog više je taj što su sve strane, pre samog Referenduma, vrlo jasno istakle šta znači pobeda, a šta poraz. Poredjenje sa rezultatima Izbora i brojem raseljenih lica je naknadna pamet koja nije utemeljena u realnosti i tekovinama demokratskih društava. Jedna stvar je nepobitna, a to je da je makedonsko društvo duboko podeljeno, i da će svako nametnuto rešenje ostaviti onu drugu polovinu u osećaju neprijateljstva prema sopstvenoj državi.

Ostavite komentar


Svet

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.