Tri barže u blizini Pančevačkog mosta, od kojih je jedna udarila u stub ovog mosta, otkačile su se juče oko 17.20 časova. Kako navode u MUP barža koja je udarila u stub, nije nanela štetu samom mostu.


U akciji koja je trajala oko pola sata pripadnici rečne policije uspeli su da od mosta odvuku barže. Zbog ovog incidenta saobraćaj na mostu bio je u zastoju oko dvadesetak minuta, dok su pripadnici policije proveravali da li je most bezbedan za saobraćaj. U MUP kažu da je najverovatniji uzrok ovog incidenta, visok vodostaj ali i jak vetar koji je dostizao olujnu jačinu. Loše vreme juče je počelo snežnim padavinama, da bi se nastavilo u poslepodnevnim časovima udarima vetra i do 17 metara u sekundi. Prema podacima AMSS u Beogradu je zabeleženo oko 100 saobraćajnih nesreća. Inače, od ranog jutra oko hiljadu radnika JKP Gradske čistoće izašlo je na ulice da uklanja sneg sa trgova, stepeništa, pasarela i trotoara širih od pet metara.

– Već sa prvim snegom naši ljudi su izašli na teren i neprestano ga čiste. Posebnu pažnju poklanjamo stepeništima, kao i platoima u centru grada. Sneg skupljamo na gomile i noćas ćemo ga odvoziti iz strogog centra – kazao je Aziz Azizi, šef operative JKP Gradska čistoća. Sneg sa parkirališta juče je uklanjalo i oko 160 radnika Parking servisa.

– Naši radnici angažovani su na uklanjanju snega u blizini javnih ustanova i bolnica. Ekipe se nalaze u Tiršovoj, Pasterovoj i ulici Dr Subotića, jer treba da omogućimo nesmetan dolazak pacijenata. Tri naše ekipe čiste takozvane fast parkove. Ukoliko bude potrebno, angažovaćemo i mehanizaciju – rekao je Nebojša Jorganović, šef Zimske službe u Parking servis.

Na uklanjanju snega radi i oko 300 radnika JKP Zelenilo – Beograd. Oni sneg čiste sa parkovskih staza i trotoara, kao i sa pešačkih staza na Brankovom i Železničkom mostu.

Kazne za neočišćeni sneg

Grad Beograd i ovoga puta apeluje na građane da očiste sneg ispred svojih stambenih zgrada i lokala.Iz grada podsećaju da su za nepoštovanje ove obaveze propisane visoke novčane kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari