Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i Nikola Ranković, desetogodišnji dobitnik Nagrade grada za herojsko delo, obišli su juče Dom za decu i omladinu „Drinka Pavlović“ i štićenicima ove ustanove poklonili prethodno obećanu bas-gitaru i pojačalo za muzičku sekciju.


Podsetimo, prilikom uručenja Nagrade grada za herojsko delo, Nikola Ranković, mladi gitarista koji je organizovao dobrotvorni koncert za lečenje bolesne devojčice, izrazio je želju da od novčanog dela nagrade kupi bas-gitaru i pojačalo za ovaj dom, a gradonačelnik je tom prilikom obećao da će on to preuzeti na sebe i štićenicima ove institucije obezbediti potrebnu opremu.

– Želim da ovaj trenutak posvetim osobi koja je imala ideju da ovo danas uradimo, a to je upravo Nikola. Umesto, kako je nameravao, da on kupi ovu opremu, ja sam obećao da ću to uraditi, sa željom da on svoj novac iskoristi za snimanje prvog albuma. Danas smo bas-gitaru i pojačalo zajedno donirali muzičkoj sekciji, jer je to bio jedini instrument koji im je falio, i želimo im puno sreće u muzičkoj karijeri. Kada dođe vreme za prvi koncert, grad Beograd će im biti prvi domaćin – rekao je Siniša Mali.

Nikola Ranković je rekao da se nada da će deci ovog doma muzika promeniti život, baš kao što se to desilo i u njegovom slučaju.

– Meni je muzika pomogla da rešim svoje probleme sa srcem i druge zdravstvene probleme. Voleo bih da ponekad vežbamo zajedno i da jednu pesmu odsviramo na koncertu u Dečjem kulturnom centru – kazao je Nikola.

Tom prilikom, deca muzičke sekcije odsvirala su nekoliko pesama iz svog programa, a jednu je izveo Nikola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.