U policijskoj ispostavi u zgradi poznatoj kao SIV 3 počeo je da radi elektronski prozivni sistem koji je opština Novi Beograd poklonila policijskoj stanici Novi Beograd, u želji da građanima olakša dobijanje ličnih dokumenata. Salu u SIV-u 3 danas je posetio i predsednik opštine Nenad Milenković.


– Puštanjem u rad ovog sistema završili smo opremanje svih punktova policije. Najvažnije je da više nema redova i čekanja za dokumenta. Sada svi građani znaju da nije potrebno da dolaze ujutru, već mogu bilo kada da dođu i završe svoje poslove uz minimalno čekanje. Ostalo je još da počne da radi sistem SMS poruka, što je posebno značajno prilikom registracije vozila, kojim će građani biti obaveštavani kada dolaze na red. To će im pomoći da racionalnije provedu svoje vreme umesto da čekaju u redu. Drago mi je da smo uspeli da dobro iskustvo koje mi imamo sa ovim sistemom prenesemo i policiji, a u korist građana kojima olakšavamo dobijanje dokumenta – rekao je Milenković.

Prozivni sistem kojim se reguliše čekanje na red u šalter sali prvo je početkom meseca instaliran u glavnoj zgradi policije i u praksi je već pokazao odlične rezultate. Ovim proširenjem pokrivene su sve ispostave policije u Novom Beogradu, a instaliranjem ovog sistema ukinuto je zakazivanje termina za vađenje pasoša jer građani sada to mogu odmah da urade. Na ulazu je postavljen uređaj na kome, pritiskom na odgovarajući taster, građani dobijaju cedulju sa rednim brojem i preko displeja prate kada će biti prozvani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari