Osamdesetak mališana iz podavalskih naselja Pinosave, Ripnja i Belog potoka, koja pohađaju vrtić„Vivak“ u podnožju Avale, od sada mogu bezbedno da se igraju u dvorištu vrtića, jer su umesto dotrajale žičane ograde dobili novu, dugačku 75 metara, koju je opština Voždovac finansirala sa 420.000 dinara.

Još 180.000 dinara izdvojeno je za rasvetu u dvorištu. Za razliku od mnogih vrtića u centru grada, od kojih neki nemaju ni dvorište, mališani u ovom obdaništu svakodnevno mogu da se igraju u prirodi, odvojeni od glavne saobraćajnice.

– Zbog urušene ograde na dvorištu ovog vrtića, bezbednost dece bila je ugrožena. Ovih dana završili smo radove, postavljena je nova ograda, nova rasveta u dvorištu vrtića, tako da su naši mališani ovde mnogo bezbedniji nego ranije. Postavićemo i nove rekvizite – izjavio je predsednik Privremenog veća opštine Voždovac Goran Lukačević, koji je juče sa predstavnicima Sekretarijata za dečju zaštitu i Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“ obišao ovaj dečji vrtić.

Prema njegovim rečima prostor od 350 metara kvadratnih u centru Belog potoka, koji je opština ustupila Gradu za potrebe vrtića, trebalo bi da bude završen za mesec dana i on će moći da primi decu iz tog naselja, čime će se znatno smanjiti pritisak na vrtić„Vivak“, koji je dosad bio jedino obdanište u podavalskom regionu. Lukačevićje naglasio da se neće odustati ni od sređivanja ostalih voždovačkih vrtića, kako bi deca imala optimalne uslove tokom boravka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari