Demolirano dvorište vrtića "Slavujak" na Karaburmi, roditelji očekuju da nadležni reaguju 1Ilustracija Foto: Pixabay/mac231

Deo dvorišta vrtića „Slavujak“ na Karaburmi je demoliran, a kako roditelji kažu, ovo nije prvi da se to dešava. Ipak, niko osim roditelja ne preduzima mere koje će rešiti problem i zaštiti decu.

Deo koji je demoliran nije popravljen, već je u potpunosti uklonjen. Majka dece koja idu u ovaj vrtić Jelena Stajković Lalić kaže za N1 da nije prvi put da se vandalizam dešava – poslednji ovako veliki vandalizam napravljen je u junu prošle godine, ali se niz malih vandalizama stalno dešava.

„Vrtić radi svoj deo posla: prijavljuje nadležnima i vodi evidenciju o tome šta se u dvorištu dešava, ali odgovor policije do sada je bio da su to maloletna lica i da se tu ništa ne moze učiniti“, objašnjava ona za N1.

Na pitanje kakav je bezbednosni sistem u vrtiću, Stajković Lalić kaže: “ Nadzorne kamere postoje. Video nadzor nije radio nekoliko meseci, ali je opet u funkciji… Po mojim saznanjima, nadzorne kamere snimile su lica koja su ovo uradila, i vidi se sasvim jasno da su deca starijih razreda osnovne škole ona koja su to uradila“.

Savet roditelja vrtića „Slavujak“, a koji se nalazi u okviru predškolske ustanove „Boško Buha“, pokušali organizovali su i čuvara, ali da im je ta mogućnost uskraćena jer nije pravno regulisana. Kako navodi, roditeljima je rečeno da čuvar nije predviđen po sistematizaciji radnih mesta i da tu ništa ne može da se uradi.

Roditelji su takođe, po navodima sagovornice N1, prošle godine poslali dopis gradonačelniku Aleksandru Šapiću, gde je peticiju za rešavanje pitanje čuvara potpisalo 2,805 roditelja, ali da još uvek nisu dobili odgovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari