Suinvestitor na gradilištu Petog parka na Zvezdari, Bega ing d.o.o. podnelo je Trećem opštinskom sudu tužbu protiv osam stambenih zgrada, koje okružuju Peti park i Grada, sa zahtevom da mu nadoknade štetu u ukupnom iznosu od 1.5 miliona dinara.

Tužilac nije u tužbi precizno naveo u čemu se sastoji šteta koju je pretrpeo niti je dokumentovao njenu visinu, većće to učiniti kasnije u toku parnice. Istovremeno tužilac traži da sud privremenom merom zabrani braniteljima Petog parka i svim trećim licima koja ne učestvuju u izvođenju radova da se kreću po Petom parku.

Tužba je podneta 30. septembra, a u međuvremenu je gradonačelnik Dragan Đilas saopštio da je sa investitorom postignut dogovor da se na mestu dečjeg parka i igrališta ne gradi. Međutim tužba nije povučena, tako da će prvo ročište biti održano danas.

Kako saopštavaju branitelji Petog parka, stambene zgrade koje su obuhvaćene zahtev za naknadu štete investitoru, i usprotiviti se određivanju privremene mere.

– Investitor posle svega, pa i posle kompromisa koji je postignut sa Gradom, pokušava da građanima ograniči slobodu kretanja na javnim površinama, i to sudskom odlukom. Uvereni smo da će sud postupati slobodno, nezavisno i odbiti sve zahteve tužioca, pa i predlog za određivanje ovakve privremene mere, jer nemaju osnova niti u činjenicama niti u propisima, navodi se na sajtu branitelja Petog parka, koji se nalazi na uglu ulica Stanislava Sremčevića i Toneta Tomšiča na Zvezdari.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari