Blagoje Jovović dobija ulicu u Beogradu, a Đuza Stojiljković spomen-ploču 

Ostavite komentar


  1. Samo u Srbiji ubice dobijaju ulice a veliki ljudi kao Đuza samo spomen ploču ,zato smo i ovde gde smo.

    1. Ista priča je sa Alejom zaslužnih gradjana. Kada se danas tamo sahranjuju nekakvi šabani umestio zaslućnih akademika, uz sve države počasti i prisustvo predsednika Vučića, šta dalje pričati?! Katastrofa od posrnulog društva!

  2. Blagoje Jovović, nesumnivo agent UDBE! Kada mu Tito nije dao ulicu zašto bi to četnici iz aktuelne vlasti?

    1. To „nesumnjivo“ si utvrdio na osnovu egzaktnih činjenica ili je to tvoja lična impresija? Blagoje Jovović nije bio agent udbe i nakon atentata Aleksandar Ranković mu je nudio da se vrati u Jugoslavio i oficirski čin udbe ukoliko atentat na Pavelića pripiše uspehu udbe, što nije bilo i što je Jovović odbio. Pre nego što izneseš zaključak, pročitaj nešto!

  3. U SFRJ su mediji taj atentat prikazivali kao veliki uspeh UDBe. To se može proveriti u novinskim arhivima. Ne verujem da je Vesić bio toliko maloletan da mu to nije poznato. Nijedna država u svetu ne daje imena ulica državnim ubicama! Ovakav predlog samo znači da JUL i dalje vlada Srbijom iz senke.

  4. atentator blagoje jovovic je cetnik bio a ante pavelic je pobio najvise srba za vreme dok je vladao hrvatskom i normalno je i bogu hvala, da blagoje jovovic makar ulicu dobije u beogradu. trebalo je to i ranije uraditi ali drugovi i drugarice sa tim se nebi slozili.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.