CLS: Nerazumno povećanje poreza na imovinu u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Firma jednog ministra zida po Dorcolu i skupo prodaje kvadrat. Na osnovu te cene se i formira visina poreza na opstini, kakva je praksa vec dugi niz godina. Sva umanjenja su ukinuta, sem na popust ukoliko stanujete u objektu, kao i amortizacija od 1% godisnje.

  2. Mnoge Evropske zemlje nemaju porez na imovinu. Zemlje sa slabom privredom otimaju na taj način od stanovništva.

  3. U decembru 2015 sam prodala stancic koji mi je ostao od pok mama. Tom prilikom sam platila porez koji nisam placala predhodnih godina i ukupan porez na stan u periodu 2009 – 2014 je bio manji od poreza za 2015 koji sam naknadno platila jer u tom momentu jos uvek nije bio odredjen. U istom periodu moja plata je bila umanjena prvo za 30% za stimulaciju cim je naprednjakusa zasela na celo firme, a zatim smanjena 10% kao i svima u drzavnoj sluzbi. Vi sada vidite kako nas naprednjaci globe.

    1. Slatko sam se nasmejao…
      „U istom periodu moja plata je bila umanjena prvo za 30% za stimulaciju“
      a stimulacija je znači kod Vas, a pretpostavljam da se radi o Javnom preduzeću, bila sastavni i redovni deo plate?

  4. Ne samo da je nerazumno nego i eksplatatorsko, jer sa godinama uplate poreza, porez treba da je manji penzije su male a mnogo ljudi će ostati ili je ostalo bez posla , pa odakle … Mi se očigledno kao građani uopšte ne pitamo u apsolutizmu vlasti Vesića i sličnih. Za vreme turaka porez je imao više smisla nego sada , turci su bili bolji od ove vlasti. Lično izražavam protest i hvala ovom listu na mogućnost i biću u protestima sigurno pa makar koronu vlast posejala ulicama. Teško u ovim vremenima pretnje životu još jedan težak harač teži od smrti.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.