Da li će upravnici zgrada "loviti" neprijavljene podstanare?

Zakon o stanovanju i održavanju stambenih zgrada propisuje evidenciju stanara i podstanara

Ostavite komentar


  1. "Znači u slučaju ekonomskog i političkog interesa države ili nacionalne bezbednosti, recimo, drugi organi moći će da koriste taj registar, navodi Goran Pavlović iz pravne službe Poverenika."

    NE da je Policijska država nego najgora, Vojna Hunta, 1984, Staljin je malo dete za nas, država!

    Postoji evidencija kroz lične kartge, i to bi državi moralo biti dovoljno, a ne da tera stanare da špijuniraju i vode spiskove!

    Ovo je takva sramota, ne to što ovi na vlasti ovo rade, nego što celokupna jvanost uključujući medije, ćuiti i oikreće glavu!

    Sramota!

  2. A na osnuvu čega će se utvrdjivati da li je neko podstanar ili rodjak ili prijatelj koji je došao na vikend? Takodje kako će odredjivati visinu poreza za izdavanje. Ja mogu da izdajem stan i za 10e i platim porez 1e ko mi brani. Ili da izdajem stan na dan? Postoji dosta nelogičnosti i rupa u ovom kvazi zakonu i nesluži na dobro svima vec samo pojedincima koji ce dobijati plate za vodjenje zgrada i namestati poslove odrzavanja partijskom kadru

  3. Ko ce davati platu od 55000 dinara upravnicuma zgrada? Koliki je to namet po domacinstvu? koji deo plate npr. osoba sa minimalcem treba da da da bi obezbedila 55000 upravniku?

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.