Dečija scena Akademije 28 ponovo počinje sa radom 1

Dečija scena Akademije 28 ponovo počinje sa radom premijerom predstave „Bez dometa na kraj sveta“ za decu od 7 do 13 godina koja će se održati 22. septembra u 17 sati.

Nakon letnje pauze, ova predstava čije prvo izvođenje je smešteno na Veliku scenu Akademije 28, obeležiće početak novog septembarsko- oktobarskog repertoara sa čak trinaest naslova, od čega četiri premijere.

Predstava „Bez dometa na kraj sveta“ je moderna bajka, namenjena deci od 7. do 13. godine, rađena u koprodukciji „Akademije 28“ i „Čiča Mičinog pozorišta“. Tekst i režiju potpisuje Mateja Popović, a uloge su poverene Biljani Mitrović, Saši Nićiforoviću, Stojanu Đorđeviću i Bogdanu Bogdanoviću.

Radnja predstave odvija se u udaljenom kraljevstvu, na ostrvu Medenija, gde vlada kralj Bubuk. NJegova je velika briga što ljudi danas sve manje čitaju, a sve više po internetu skitaju. Čak i na dan Knjigijade za mlade svi njegovi podanici, pa i njegova kći Tara, vreme provode na međuostrvskoj dopisnoj mreži (internetu). Osim toga, kralj strepi i od piratske bande iz Ugande koji bi internet za džabe. Pored Tare, kralja Bubuka i opasnih pirata, mališani će upoznati i niz drugih likova, neobičnih i zanimljivih, koji će ih povesti u uzbudljivu morsku avanturu. Na sam kraj sveta, daleko od interneta. „Bez dometa na kraj sveta“ je predstava koje svako dete mora da pogleda, upravo zbog toga što daje doprinos u rešavanju sve aktuelnijeg problema zaštite dece na internetu, čineći to na deci prijemčiv, neposredan i razumljiv način.

Predstave za decu u „Akademiji 28“ igraju se tokom sezone u redovnim terminima: subotom od 17 sati i nedeljom od 12 sati. Karte za sve dečije predstave mogu se kupiti na biletarnici Akademije 28 svakog radnog dana od 12 do 20 sati, kao i vikendom sat vremena pre početka predstave. Cena karte za sve dečije predstave je 400din, dok su za grupne i organizovane posete mogući popusti. Deca do tri godine ne plaćaju kartu.

Posebno mesto za moderne bajke

Posetioci će moći da uživaju u adaptacijama dobro poznatih bajki, poput „Crvenkape“, „Princeze na zrnu graška“, „Ivice i Marice“ i „Krcka Oraščića“, ali i u predstavama u kojima se pojavljuju likovi iz dobro poznatih crtanih filmova, kao što su „Elza i zaleđeni Hans“ i „Vitez Koja u velikoj akciji“. Posebno mesto na repertoaru Dečije scene Akademije 28 zauzimaju i moderne bajke: „Pobuna igračaka“, „Bez dometa na kraj sveta“, „Šuma čuda“ i „Čarobna knjiga“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari