Demontiranje Starog savskog mosta sledeće godine, biće privremeno smešten na Paliluli 1Foto: Aleksandar Roknić

Stari savski most biće rastavljen i privremeno postavljen na jednoj parceli u opštini Palilula, izjavio je glavni urbanista Beograda Marko Stojčić.

„Radovi na demontiranju će verovatno početi sledeće godine, dok će se uporedo raditi i novi most na njegovom mestu. Stari most će biti isečen na tri dela, transportovan brodom do svoje privremene lokacije, kako bi kasnije mogao ponovo da se koristi“, kazao je Stojčić za današnji „Blic“.

Taj list je podsetio da je nakon izjašanjavanja građana grad doneo odluku da Stari savski most bude izmešten u park Ušće i da se u sklopu njega nalaze kafići i restorani.

Stojčić je naveo da će Novi savski most imati po dve trake u svakom smeru, sa tramvajskom „bašticom“ u sredini i stazom za bicikliste.

„To će biti jedan novi most koji bi trebalo da počne da se gradi sledeće godine, ne znamo tačno kada jer je korona virus sve dosta usporio“, dodao je Stojčić i da se očekuje da će biti završen 2022. godine.

Druga opcija, koja je dobila manje glasova, bila je da Stari savski most bude premešten između Ade Ciganlije i novobeogradskih blokova, a naknadno je odlučeno da se na tom mestu izgradi pešačko-biciklistički most koji bi povezivao Adu i Blok 70.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari