Na Adi Ciganliji proteklog vikenda je održano podvodno čišćenje Savskog jezera, koje tradicionalno, povodom Dana planete Zemlje organizuje Olimpijski komitet Srbije. U samoj akciji podvodnog čišćenja Savskog jezera učestvovalo je 50 ronilaca iz MUP-a Srbije, i Specijalnih brigada Vojske Srbije. Jedan od ronilaca bio i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, Vensan Dežer.


– Ada Ciganlija je jedna od oaza u našem gradu, u kojoj se možemo baviti sportom i uživati u prirodi. Njena vrednost za Beograđane je nemerljiva. Upravo iz tog razloga, svi mi zajedno moramo da uložimo dodatni napor i da učinimo Adu još čistijom i lepšom, izjavio je Vlade Divac predsednik OKS i iskoristio priliku da se posebno zahvali roniocima.

Goran Trivan, gradski sekretar za zaštitu životne sredine je istakao da će gradski sekretarijat uvek podržavati ovakve akcije i da će ulagati još više napora kako bi svima obezbedili zdraviju i čistiju sredinu za kvalitetniji život. Osnovna ideja akcije je da se podigne svest društva o potrebi zaštite životne sredine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari