Četvrti „Dunavfest” održaće se od 5. do 14. septembra, u organizaciji NVO „Dunavfest” i JP „Beogradska tvrđava”. Kako je saopštio v.d. direktora „Beogradske tvrđave”, Nikola Kovačević, manifestacija će se održati uz podršku francuske ambasade i Francuskog instituta u Beogradu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.


Povodom ovogodišnjeg obeležavanja sto godina od početka Velikog rata, program festivala biće bogat muzičkim, filmskim i književnog stvaralaštva koji će prirediti Umetnički savet „Dunavfesta”, u sastavu Katarina Jovanović, Goran Marković i Nebojša Bradić.

Na Kalemegdanu, kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj, biće izveden koncert „Muzika francuskih autora i Veliki rat“ (Debisi, Ravel, Pulenk), u izvođenju naših najeminentnijih umetnika. Koncert „Tamo daleko“ obuhvatiće solo pesme sa albuma Jovana Frajta, u izvođenju studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Projekcija filma „Velika iluzija” Žana Renoara iz 1937. godine biće propraćena debatom „Pesnik i političar o Velikom ratu”. Promocija knjige „Sarajevski omnibus” autora Velibora Čolića realizovaće se u Kuli Nebojša, u saradnji sa IP „Clio”.

Četvrti „Dunavfest“ biće u organizaciji Nevladine organizacije „Dunavfest“ i JP „Beogradska tvrđava“.

Kao pretprogram „Dunavfesta”, 30. i 31. avgusta, u Velikom barutnom magacinu održaće se Festival evropske studentske animacije (FESA), s ciljem da promoviše umetnosti animacije evropskih zemalja. Na konkurs je prispeo 71 studentski animirani film iz 16 evropskih zemalja. Selekcioni žiri odabrao je 38 filmova za dva takmičarska programa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari