Dveri Palilula: Divlja gradnja jedan od simbola SNS vlasti 1Foto: OO Dveri Palilula, sajt Dveri

Opštinski odbor Dveri na Paliluli saopštio je da zbog izražene centralizacije sve više stanovništva Srbije hrli u Beograd, a potreba za njihovim smeštajem raste, pa je zbog toga građevina najunosniji posao trenutne vlasti u Beogradu.

Kako navode, takve okolnosti čelnici beogradskih opština koriste. Razvoj srpske prestonice na ovakav način ne bi bio problem da se poštuju osnovna urbanistička načela. Ipak, realnost je daleko drugačija, navode iz Dveri.

– Godinama unazad stanovnici beogradskog naselja Borča osećaju posledice ovako neodgovornog delovanja SNS predstavnika. U ovom naselju stambeni objekti niču, a onda ostaju nedovršeni. Tako prazni prouzrokuju opterećenje strujne i vodovodne mreže, zbog čega stanovnici okolnih zgrada često ostaju bez struje. Pojedini objekti su građeni na lokacijama blizu saobraćajnih puteva, zbog čeka ugrožavaju bezbednost učesnika saobraćaja, navode iz Dveri.

Iz Dveri pitaju kada će SNS predstavnici prestati da urušavaju izgled našeg grada i ugrožavaju naš život u Beogradu?

– Gradu Beogradu je neophodan detaljan urbanistički plan čiji će autori biti istaknuti stručnjaci. Ne sme se više nijedan stambeni objekat izgraditi, dok svi delovi Beograda ne budu imali jaku infrastrukturu i sve ono što mora prethoditi izgradnji, navode iz Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari